Huygens

schoolproject

De tweede opdracht die we van school hadden was een game maken die een onderdeel van de Nederlandse geschiedenis verbeelde. Hiervoor koos ons team om Christiaan Huygens als onderwerp te nemen.

De game was simpel een spel waarin Huygens, op de door hem hem ontdekte maan Titan, door de ring van Saturnus vliegt (die hij als eerste correct had geïnterpreteerd). Door kan je door om de maan heen te rennen en springen en met behulp van verschillende vindingen en uitvindingen de verschillende meteoren ontwijken.

Achteraf terugkijkend kan je zien dat deze op het begin van mijn opleiding is gemaakt. Het spel had niet het interactieve wat een museum kon gebruiken en het onderwerp en de gameplay stonden nog erg los van elkaar. Het was wel super leerzaam.

Dit project is in samenwerking gemaakt met:

Programmeur: Jeroen Endenburg
Vormgever: Tom Koolbeek
Vormgever: Anna van der Linde